5 dôvodov, prečo milovať jeseň!

 5 dôvodov, prečo milovať jeseň!

 

Jeseň už je v plnom prúde a v nás sa zase po roku začínajú prebúdzať chmúrne nálady, pretože sme presvedčení, že nás čakajú nudné mesiace plné sychravých dní. Jesenné obdobie ale nemusí byť vždy symbolom smútku! Pripravili sme pre vás 5 dôvodov, prečo je jeseň rovnako dobrá ako ostatné ročné obdobia.

Meníme šatník

Nebuďte smutné z toho, že musíte letné šaty, sandále a plážové tašky uložiť na dno skrine. Aj keď sa s nimi musíte na dlhšiu dobu rozlúčiť, máte skvelú príležitosť si zamilovať jesenné kúsky oblečenia. Osloboďte z temných úkrytov jesenné topánky, dlhé kabáty, kabelky vo farbách padajúceho lístia a teplé šály a čapice! A pre ďalšie celkom nové kúsky si vyrazte do obchodov a spravte si radosť!

Radujeme sa z farieb

Farebné kabáty, farebné lístie a šarkany poletujúce po oblohe! Ktoré ročné obdobie vám ponúkne pohľad na také krásne farby? Jedine jeseň! A takmer s každým novým dňom môžeme pozorovať, ako sa farby okolo nás menia. Lístie, ktoré je spočiatku žlté, sa postupne sfarbuje do zlatistej, oranžovej, červenej a hnedej farby. Aj vy môžete žiariť v tisíckach farebných odtieňov. Skúste zabudnúť na čierne oblečenie a doplnky a obliekajte sa farebne!

Užívame si nové chute

S jeseňou prichádzajú aj nové chute. Uvarte si doma lahodnú dyňovú polievku (jeseň je sezónou dýň), varené víno, prejedajte sa orechmi, alebo pozvite priateľov na domáce exotické guacamole z avokáda. Láska (aj tá jesenná) totiž prechádza cez žalúdok! A pokiaľ vás neláka dyňová polievka, ale oranžová farba vás nabíja energiou, aj tak si ju kúpte a vyrobte si z nej originálneho halloweenského strašiaka do obývačky. Pri vyrezávaní sa odreagujte a keď sa do toho pustíte spoločne s rodinou, zažijete aj veľa zábavy a príjemného času stráveného s tými najbližšími.

Váľame sa v posteli

Jeseň je najlepším ročným obdobie, prečo stráviť celý deň zalezený v posteli. Čľapkanica za oknom nás totiž nenúti nič robiť a svedomie nás teda nekuše. Celý deň sa tak môžeme bez výčitiek váľať v posteli, chodiť v pyžame, čítať knihu, alebo sa pozerať na romantické filmy.

Nakupujeme vianočné darčeky

Úplne v kľude, bez stresu a s úsmevom na perách začnite si pomaličky plniť povinnosti Ježiška! A keď vonku bude fujavica, tak jednoducho môžete zaliezť pod deku, uvariť čaj a prezerať si web stránky e-shopov. Z tepla domova sa už dá nakúpiť snáď všetko! Okrem nakupovania darčekov sa snažte, užiť si predvianočný čas s rodinou. Vyrazte si s milovanou osobou na vianočné trhy, prechádzku lesom, alebo sa pozerajte na obľúbené rozprávky. Hlavne sa nenechajte otráviť blikajúcimi sobmi a stromčekmi, ktoré na nás už vo väčšine obchodných centrách vykukujú.