Zbaľte sa na dovolenku k moru!

Zbaľte sa na dovolenku k moru! Vieme, čo Vám nesmie chýbať

Čaká Vás vysnívaná dovolenka pri mori, ale neviete, čo si zbaliť? Stačia Vám jedny topánky a jedna kabelka? Ani náhodou! Hlavne sa nenechajte presvedčiť svojou drahou polovičkou, ktorá Vám niekoľkokrát zopakuje, že nejdete na módnu prehliadku a nemusíte sa zbytočne „fintiť“!

Ako sa zbaliť?

Dôležité je nehádzať do kufra oblečenie a doplnky len tak ledabolo. Najprv si zbaľte topánky, ktoré radšej umiestnite do igelitových tašiek, aby Vám podpätky alebo pracky nezničili oblečenie. Na dno kufra tiež patria knihy a ďalšie ťažšie nevyhnutnosti. Ďalej nasledujú uteráky, džínsy, kraťasy a všetky kúsky oblečenia, ktoré sa nekrčia. Blúzky, šaty, tielka a tuniky rolujte do valčekov, aby sa nepokrčili. Keď prídete na dovolenku, jemné kúsky vyveste na ramienko. Voľné miesta v kufri vyplňte spodným prádlom a plavkami. Až úplne navrch prídu kabelky a šperky. Pamätajte na to, že kufor by nemal byť poloprázdny, aby v ňom oblečenie počas cesty „nelietalo“, ale ani napchatý na prasknutie, aby ste do neho mohla cestou späť pohodlne zbaliť suveníry.

Baľte s rozvahou

Jednotlivé kúsky oblečenia si najprv pripravte vedľa kufra. Ideálne je vyberať neutrálne oblečenie a doplnky, ktoré sa medzi sebou jednoducho kombinujú. Pri každom kúsku sa zamyslite, či ho skutočne potrebujete a vynosíte. Nemali by Vám chýbať jedny slušné šaty a druhé cez plavky, jednofarebné tričká a ľahký svetrík.

Na klasickú letnú dovolenku pri mori by Vám mali stačiť tri páry topánok. Jedny plátenné tenisky na dlhšie prechádzky, plážové žabky alebo sandálky a vzdušné balerínky alebo sandálky na kline na večer.

Čo sa týka kabeliek, tri Vám tiež postačia. Jednu väčšiu kabelku si so sebou môžete vziať do lietadla ako príručnú batožinu. Nezaobídete sa ani bez praktickej crossbody kabelky, vďaka ktorej budete mať peniaze a doklady stále v bezpečí. Nemali by ste zabudnúť ani na plážovú kabelku, do ktorej sa zmestia časopisy, knihy, voda a opaľovací krém.

 

VES3cdb9e_profimedia_0081710632